Projekt ismertető – A Végvár Ételbár fejlesztése

Végvár Ételbár

A Vidékfejlesztési Program keretén belül az Észak Hevesi 33 Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-29-8-20 kódszámú, Észak Hevesi 33 Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület – Innovatív fejlesztések támogatása című felhívás alapján a 3199959911 számú projektre a VÁR-CAMPING Kft. 2 936 270 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el. „A Végvár ételbár fejlesztése” című projekt Sirok településen, a siroki várhoz vezető út mellett (a várparkolótól 50 méterre a vár felé), a 0192/19. helyrajzi számú ingatlanon valósult meg, összköltsége nettó 4,2 M Ft volt, a támogatás intenzitása pedig 70%.

A VÁR-CAMPING Kft. 2016 márciusa óta üzemelteti a Végvár ételbár nevű melegkonyhás kisvendéglőt. Kezdettől fogva komplex szolgáltatás várja itt a vendégeket: ételek, italok, ajándéktárgyak, kerékpárkölcsönzés, programajánló; ezen kívül olvasó sarok, baba etetőszék, kerékpár javító szett, stb. állnak a vendégek rendelkezésére.

Az étterem egész évben minden nap nyitva tart, nyáron 11-20 óra között, ősztől tavaszig pedig 12-19 óra között – igazodva a siroki vár nyitva tartási rendjéhez. Az étterem vendégköre 98%-ban turista – részben átutazók, részben a VÁR-CAMPING és a SIROCAVE BARLANGOK szállóvendégei, illetve együttműködési megállapodások keretében helyi és környékbeli szálláshelyek vendégei. A vendégkör fennmaradó 2%-a helybeli és környékbeli lakosokból, vállalkozásokból tevődik össze.

A Végvár ételbár befogadó képessége kezdetben 24+24 fő, azaz 48 fő volt összesen (beltérben 24 férőhely és kültéri fedetlen teraszon is 24 férőhely). Később kiderült, hogy a főszezonban jóval nagyobb férőhelyre mutatkozik igény, így az étterem befogadóképességét a lehetőségekhez mérten bővíteni kellett.

A támogatott projekt keretében az étterem előtti füves-kavicsos terasz kőburkolatot kapott – és egy csaknem 200négyzetméteres burkolt terasz került így kialakításra, ahol már (jó időben) 48 fő kényelmesen étkezhet. A terasz mögötti részen kialakításra került egy szabadtéri foglalkoztató (mászóvár hintával és csúszdával) a gyerekek részére – így mind a gyerekek, mind a szülők kellemesebben tölthetik el az étteremben az időt. A gyerekek biztonsága érdekében az egész terasz és a szabadtéri foglalkoztató körül egy kerítés került kialakításra, valamint a teraszhoz vezető beton lépcsőfeljáró a teraszhoz hasonló kőburkolatot kapott. A projekt keretében kialakításra került továbbá egy kézműves bemutató sarok, ahol helyi és kistérségi termékek kerülnek bemutatásra – főszezonban. A projekt eredményeképpen az étterem külső férőhelyeinek száma 24 fővel nőtt, a szabadtéri foglalkoztató és a kézműves bemutató sarok pedig új szolgáltatás a vendégek számára.
Mindemellett a Végvár ételbár személyzete továbbra is folyamatosan törekszik a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatásra – mind az ételek, italok, mind a kiszolgálás területén.

Elérhetőségek: Végvár ételbár, Sirok, várhoz vezető út mentén

Web: www.vegvaretelbar.hu,
Asztalfoglalás: +36 7 0490 6000
Email: vegvaretelbar@gmail.com

Előrendelés, csoportos ajánlatok:
+36 70 395 0008
foglalas@varcamping.hu
+36 30 606 5565
gabi@varcamping.hu