Rólunk

Frissítve: 2013. február 01.

Az Észak Hevesi 33 Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület 2012. április 01-jén kapta meg a címbirtokosi dokumentumot, amely feljogosította arra, hogy létrehozzon egy UMVP pályázatok feldolgozására szolgáló Munkaszervezetet. Az Egyesület célja a lefedett 33 település élhetőbbé tétele, további befektetési tőke vonzása a pályázati források révén. Ideális környezetet teremteni ahhoz, hogy a munkaképes lakosság helyben találjon megélhetési forrást és szórakozási, pihenési lehetőségeket. Célja, hogy a már meglévő munkahelyek stabilitása megerősödjön és új munkahelyek is létesüljenek a két kistérségben.

Ehhez kínál lehetőséget az UMVP III. tengely – Mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése, valamint a Leader IV. tengely – Vállalozás alapú fejlesztés jogcím. A térség gazdag természetes és épített örökségben, kiváló minőségű gyógyvizei, szinte egyedülálló mofettája megfelelő alapot nyújt falusi szálláshelyek kialakításához és turisztikai szolgáltatások fejlesztéséhez, bevezetéséhez. Az UMVP III. tengely – Turisztikai tevékenységek ösztönzése jogcím kínál erre lehetőséget.

Az Egyesület további célja a települések és azok környezetének rendbetételéhez való segítségnyújtás, rossz állapotú épületek rendbetétele, védett örökségek megőrzése az útókor számára. Az UMVP III. tengelyes – Vidéki örökség megőrzése, valamint Falumegújítás és fejlesztés – pályázatok erre szolgálnak. A pihenésre és tartalmas időtöltésre rohanó világunkban egyre kevesebb idő jut. A Leader IV. tengely szabadidős tevékenységek fejlesztése, rendezvények, non-profit szervezetek segítése pályázatok, lehetőséget nyújtanak a kulturált szórakozáshoz és olyan szabadidős tevékenységek kialakításához, amelyek az egész családnak remek kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak, ugyanakkor a baráti társaságok is rendezett környezetben tölthetnek el pár órát a szabadban, vagy kulturális programokon. A kulturális programokkal az idősebb korosztályt is szeretnénk megszólítani és várjuk olyan pályázatok benyújtását, amelyek az ő igényeiket is figyelembe veszik.

A pályázatok előkészítését és a Munkaszervezet létrehozását 2011 tavaszán kezdte el szervezni egy kis csoport, akiknek feladata a tervezés és koordinálás volt. A címbirtokosi elnyerése után négy dolgozóval kezdte meg a feladatellátását a Munkaszervezet. A dolgozók fórumok tartásával, információs tevékenységgel segítik a pályázók és érdeklődők eligazodását a Támogatási Kérelmek és jogszabályok rengetegében. A beérkezett pályázatokat feldolgozzák és értékelik, munkájuk során napi kapcsolatban vannak a megyei és a regionális MVH kirendeltségekkel. Az értékelés után a ponthatár meghúzása már az Elnökség feladata. Az Elnökség nem csak a pályázatokkal kapcsolatban hoz döntéseket, hanem az Egyesület és a Munkaszervezet működésével kapcsolatban is. Nagyobb horderejű döntések előtt a Közgyűlés tagjaival egyeztetnek és az Alapító tagok véleményét is kikérik. Az Egyesületnek jelenleg 74 tagja van. Az Irányító Hatóság elvárásainak megfelelően 1/3 részét a közszféra, 2/3 részét a civil és a vállalkozói szféra alkotja.

Elnök:
Eged István

Alelnökök:
Szaniszló László
Végh István

Képviselő:
Csőgér Bálint

Elnökségi tagok:
Barta Gábor
Kovács Béla
Kovács Istvánné
Bozó Olivér
Ferencz Dénes
Bárdos Katalin Diána

Felügyelő Bizottság Elnöke:
Udzeliné Murányi Enikő

Bizottsági tagok:
Fónagy Gergely
Kovács Zoltán
Mudriczki József
Vincze Ferenc

Munkaszervezet vezető:
Báryné Panyi Adrienn – Ügyintéző, Helyszíni szemle (jelenleg GYES)

Munkaszervezet vezető helyettes – Ügyintéző, Helyszíni szemle:
Huszár Beáta

Ügyintéző:
Kispálné Huszár Andrea