Új technológia bevezetése a Szikra Ajtó-Ablak Kft. versenyképességének növelése érdekében

A projekt bemutatása:

A Szikra Ajtó-Ablak Kft-t az elmúlt évtizedekben felhalmozott tapasztalati tudásra, humán- és tárgyi infrastruktúrára, a kedvező piaci pozícióra alapozva 2011. január 26-án alapítottuk. Cégünk fő tevékenysége egyedi kültéri és beltéri fa nyílászárók, valamint infrakabinok és bútorok gyártása. Tevékenységünket a Bélapátfalvai Ipari Parkban elhelyezkedő, bérelt üzemépületben végezzük.

Stratégiai céljaink elérésének eszközrendszerében kiemelt szerepet játszik az állandó technológiai fejlesztések végrehajtása. Piaci pozíciónk megőrzésének és javításának alapfeltétele a költséghatékony, magas minőséget eredményező gyártástechnológia alkalmazása. Jelen projekt esetében új technológiát vezetünk be, mellyel képesek leszünk eddig alvállalkozók által nyújtott szolgáltatások elvégzésére. A BIESSE ROVER A1536G FT CNC megmunkáló központot műszaki színvonala és kedvező ára a legköltséghatékonyabb eszközök közé emeli a releváns piacon, ezért esett rá választásunk.

A fejlesztést 2014. április 14-én kezdtük meg és 2014. május 30-án a gép üzembe helyezésével fejeztük be. A 34 millió forintos fejlesztéshez 19,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertünk el a LEADER keretében.
A projekt eredményeként növekszik tevékenységünk költséghatékonysága és javul az előállított termékek minősége. A fejlesztés hatására az egyedi gyártás rugalmassága növekszik a megrendelőink kiemelt igényéhez igazodva. A beruházás egy új munkahelyet teremt; a megmunkáló központ kezelésére egy kvalifikált faipari szakembert fogunk alkalmazni.

vissza a lap tetejére...