Technológiai fejlesztés a „TOMETH” Fémtechnika Kft-nél

A projekt bemutatása:

Cégünk 1997. október 31.-én alakult a 1992. óta működő egyéni vállalkozás kereteit kinőve, fémipari termékek gyártására szakosodva. Az évek alatt kialakult stabil megrendelői kapcsolatok eredményeként ma 55 munkatárssal, 30 korszerű megmunkáló géppel végezzük nagy- és kisszériás fém alkatrészek és szerelt egységek gyártását. Gépparkunk korszerűsítése és bővítése révén mára 20 állandó megrendelőnk számára végzünk tervező, forgácsoló és összeszerelési munkákat. A társaság székhelyén, mely a Bélapátfalvai Ipari Parkban helyezkedik el, a 901 négyzetméter alapterületű üzemépületben zajlik a termelés, amely a folyamatos fejlesztéseknek -építési és technológiai beruházásoknak- köszönhetően korszerű és hatékony tárgyi feltételeket biztosít tevékenységünk végzéséhez. Cégünk fejlődésének köszönhetően azonban további fejlesztéseket kívánunk végrehajtani a hatékonyság növelése érdekében.

Stratégiai céljaink elérésének eszközrendszerében kiemelt szerepet játszik az állandó technológiai fejlesztések végrehajtása. Piaci pozíciónk megőrzésének és javításának alapfeltétele a költséghatékony, magas minőséget eredményező gyártástechnológia alkalmazása. Jelen projekt keretében új technológiát vezettünk be, mellyel képesek leszünk nagyméretű alkatrészek megmunkálására. A HURCO VMX 42i megmunkáló központot műszaki színvonala és kedvező ára a leg-költséghatékonyabb eszközök közé emeli a releváns piacon, ezért esett rá választásunk. Cégünk nagy tömegű, egyedi tervezésű és gyártású autóipari gyártógépek alkatrészeinek előállítására fogja alkalmazni a megmunkáló központot.

A fejlesztést 2014. március 18-án kezdtük meg és 2014. április 19-én a gép üzembe helyezésével fejeztük be. A 37 millió forintos fejlesztéshez 20 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertünk el a LEADER keretében.

A projekt eredményeként növekszik tevékenységünk költséghatékonysága és javul az előállított termékek minősége. A fejlesztés hatására az egyedi gyártás rugalmassága növekszik a megrendelőink kiemelt igényéhez igazodva. A beruházás egy új munkahelyet teremt; a megmunkáló központ kezelésére egy kvalifikált gépipari szakembert fogunk alkalmazni.

vissza a lap tetejére...