Nagyvisnyó
Nagyvisnyói Református Templom restaurálása
Nagyvisnyó településen található, közel 200 éves Református templom, csodálatos fakazettás mennyezete, 2011-ben újult meg, a gondos restaurálásnak köszönhetően...

Nagyvisnyói Református Templom

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Famennyezet, tartószerkezet restaurálás a nagyvisnyói református Templomban Európai Uniós támogatással

A projekt bemutatása:
A Nagyvisnyói Református Egyházközség 20.708.850 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Vidéki örökségek megőrzése címmel meghirdetett támogatási felhívására benyújtott kérelmével 2009. évben.

A projekt keretében a református templom jelentős esztétikai értéket képviselő műemlék mennyezetének helyreállítása történt meg, melynek állapota az elmúlt 200 év során olyan mértékben károsodott, hogy a műemléki elvárásoknak nem felelt meg és balesetveszélyessé vált. A belső restaurálási munkák mellett a templomkert zöldfelületének rehabilitációjára is sor került gyepesítéssel, dísznövények telepítésével és utcabútorok elhelyezésével.

A restaurálás első üteme 2010. októberében elkészült, a második ütem 2011. januárjában fejeződött be, a harmadik és egyben záró ütem 2011. május végén készült el. A kertépítési munkák megvalósulásával, illetve a kerti bútorok és hulladékgyűjtők kihelyezésével a kivitelezési munkálatok június elejére befejeződtek.
A fejlesztés eredményeként egy vallási-turisztikai terület, egy helyi, kistérségi és országos látványosságnak számító műemlék nyerte vissza formáját eredeti szépségében.

Ünnepélyes átadó
Időpontja: 2011. július 17., 16:00 óra
Helyszíne: 3349 Nagyvisnyó, Kertész u. 2.

melyre ezúton meghívjuk a Tisztelt Szerkesztőséget!


Nagyvisnyó településen található, közel 200 éves Református templom, csodálatos fakazettás mennyezete, 2011-ben újult meg, a gondos restaurálásnak köszönhetően. A település 2008 -ban nyújtott be pályázatot, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program, III. tengelyén belül, Vidéki örökség megőrzésére. A sikeres pályázat eredményét a mellékelt képek hűen tükrözik. A támogatás intenzitása 100% -os volt. A pályázat kivitelezésével, egy 20.708.850Ft-os projekt valósult meg, mely nem csak turisztikai szempontból jelentős, hanem komoly kulturális és népművészeti értéket is képvisel.