Hesi Sűtőipari Kft.

A HESI Sütőipari Kft. 2013. június 21-én pályázatot nyújtott be a 35/2013. (V.22.) VM rendelet szerint a LEADER 2013 pályázatra.

A projekt költségvetése nettó 12.305.000 Ft lett volna, melyhez 7.998.250,- Ft támogatás igénylésére került sor. A Bélapátfalva, IV. Béla út 53. szám alatt található sütőüzem dolgozóinak 4 fő új munkavállalóval történő növelésére, a beszerzésre kerülő csomagológép, lisztszita és tésztamegmunkáló asztallal együtt, minimális marketing költséggel került volna sor a projekt megvalósítására. A HESI Kft. pályázatát részben támogathatónak ítélték. A tésztamegmunkáló asztal és a lisztszita beszerzését jóváhagyva, vidékfejlesztési de minimis támogatásként 2.502.000,- Ft került megítélésre. A HESI Kft. a határozat szerint 2014. január 06. napján megkezdte a projektet és megrendelte a Make-up table típusú tésztamegmunkáló asztalt és az SF lisztszitát. 2014. március 12. napján megérkeztek a gépek a bélapátfalvai üzembe. A gépek műszaki-, higiéniai és munkavédelmi besorolását, feliratozását követően 2014. május 10. napján került sor az üzembe helyezésre. A lisztszita az alapanyag előkészítés egyik fontos elemét valósítja meg, míg a tésztamegmunkáló asztal a süteményfélék gyártásánál jelent előrelépést. A projekt kapcsán ezen gépek bemutatására 2014. június 20. napján nyílt nap keretében került sor.

A nyílt napon a HESI Sütőipari Kft. ügyvezető igazgatója Nagy Lajos hangsúlyozta, hogy első ízben került sor LEADER pályázat benyújtására a Társaság részéről, a csomagolásfejlesztés ugyan nem valósult meg, de a projekt során beszerezett két gép a jövőben jól szolgálhatja az üzem minőségi termelését, a létszám megtartását, bővítését.

A projektről a HESI Kft. honlapján is tájékozódhat: www.hesi.hu

HESI Kft : Innováció és minőség!