A szabadidő hasznos eltöltése a Szilvásváradon kialakított Élményparkban

A Szalajka Panzió 2001 Kft. 12 éve alakult cég, amely az elmúlt években ingatlan bérbeadásából és Szilvásváradon szállodák részére végzett túravezetésekkel foglalkozott. A cég tulajdonában van egy csodálatos panorámával rendelkező 0,8 hektáros terület, melynek hasznosítását határozta el a vállalkozás 2012-ben. Céljának megvalósításához a LEADER helyi akciócsoportok közreműködésével, az EMVA-UMVP III. tengely Mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésérére benyújtott pályázaton elnyert 9.054.961 Ft támogatással, illetve saját forrásból biztosította a szükséges összeget.

A projekt keretében az alábbi szabadidő hasznos eltöltéséhez kapcsolódó elemek valósultak meg:

•  A szabadidőterem létrehozása egy esős, nyirkos időben a vendégek számára biztosított sportolási szolgáltatás, ahol darts, asztalitenisz, csocsó, esetleg videógolf és egyéb játékok folytatására, akár kisebb rendezvények megtartására alkalmas helyiség került kialakításra.

•  Recepciós épület, amely az Élményparkba történő belépést segíti elő.

A 130 m2-es fedett szórakoztató és sporttermével – amely egész évben nyitva tart – egyedülálló a településen.

A cég egy innovatív kisvállalkozás, amely hiánypótló, a kistérségben nem található, de a turisták, és az ott lakók által – korosztályra való tekintet nélkül – igényelt szolgáltatást kíván nyújtani, ezáltal piacvezetővé válhat a településen.