Projektismertető – „Maja vendégház kialakítása és fejlesztése”

PROJEKTISMERTETŐ
„MAJA VENDÉGHÁZ KIALAKÍTÁSA ÉS FEJLESZTÉSE” -FALUSI TURIZMUS MINŐSÉGI FEJLESZTÉSE – VP6-19.2.1.-29-9.-20

Nagyvisnyó település földrajzilag kiemelt turisztikai helyen terül el, Szilvásvárad vonzáskörzetében, így egyre nagyobb az igény a falusi vendéglátásra a környékre érkező turisták részéről. A fejlesztés helyszíne Nagyvisnyó – 1000 fős településen elhelyezkedő ingatlan korszerűtlen, hagyományos építésű lakóépület volt, melyen 10 fő fogadására alkalmas falusi szálláshelyet alakítottam ki és korszerűsítettem. Az épület első traktusában két önálló szoba, egy közös konyha és egy fürdő, még a hátsó traktusban egy önálló, akadálymentesen is használható apartman került kialakításra. Az épületben teljesen új épületgépészet és épületvillamosság készült (erős és gyengeáramú hálózat), kialakításra került az ivóvíz ellátás, a szennyvízhálózat és csapadékvíz elvezetésre alkalmas rendszer.

A fejlesztés keretében új szolgáltatások is kialakításra kerültek a vendégek számára outdoor programlehetőségek és lovaskocsikázás keretében HACS területén működő szolgáltatókkal, továbbá egy tájra, tájegységre, népcsoportra jellemző bemutató sarok is kialakításra került, ahol megismerkedhetnek a hagyományokkal. A beruházás során beszerzésre kerültek 2db hűtő, 2db mikrohullámú sütő, porszívó 1db, tv készülék 3db, vasaló 2db, melyek a vendégek ittlétének komfortját is növelik.

A projekt keretében magas színvonalú, komfortosan felszerelt, a településen a turisták számára jelenleg még nem elérhető új szolgáltatások elérését elérhetővé tevő tájra, tájegységre, népcsoportra jellemző bemutató sarokkal rendelkező vendégház került kialakításra 10 fő fogadásra alkalmasan, melyben egy teljesen különálló és ebből a szempontból a településen egyedülálló módon, akadálymentes és akadálymenetesen megközelíthető szállásegység is megvalósult a jogszabályi előírásokat figyelembe véve.

A fejlesztésnek köszönhetően Nagyvisnyó település turisztikai értéke növekszik, a 4 napraforgós minősítésű, hagyományőrző, részletesen akadálymentesített vendégház által nagyobb látogatottságának köszönhetően a helyi gazdaság és turizmus is fejlődik. A kialakított együttműködéseknek köszönhetően a helyi vállalkozókkal a kapcsolat tovább erősödik, és kölcsönös előnyökkel támogatjuk egymást szolgáltatásaink szélesebb körben történő népszerűsítésével.

Projektbeszámoló letöltése