Beszámoló – Falusi turizmus a hagyományok és értékek jegyében

Alulírott Fónagy Enikő Krisztina (Cím: 3349 Nagyvisnyó, Állomás tér 1.) szakmai beszámolót nyújtok be az alábbiakról, az Észak Hevesi 33 Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület által kiírt, VP6-19.2.1.-29-1-17 KÓDSZÁMÚ, Falusi turizmus a hagyományok és értékek jegyében.

Projekt megvalósításának kezdete: 2020.01.01, befejezése: 2021.10.30.
Projekt megvalósításának helyszíne: 3349 Nagyvisnyó, Állomás tér 1.

Az Észak Hevesi 33 Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesülethez 2019 évben nyújtottam be Támogatási kérelmemet, amely tartalmazott építési munkálatokat, megújuló energiaforrás használatát, masszázsmedence, filagória, bútorok beszerzését, kötelező tájékoztatást és nyilvánosság biztosítását valamint marketing tevekénységet. A támogatás elnyerését követően megkezdődött a beruházás két ütemben. Az ingatlanon 3 szobás apartman és wellness szoba, kazánház napkollektoros rendszer gázkazánházas hőközpont gépészeti szerelvényezési munkái elkészültek. Komplett rendszer került telepítése, a használati melegvíz előállítására, 12 fő ellátásig, síkkollektorok elhelyezése csővezeték nélkül, új használati melegvíz tárolóra csatlakoztatva, nyomáspróbával, 5-6 fő ellátását figyelembe véve. Tetőre szerelhető kivitelben, tetőhéjalás fölé, cseréptetőre, sík vagy hódfarkú tetőcserép álló elhelyezésben. A műanyag homlokzati nyílászárók beépítésre kerültek a falnyílásokba, megvalósult a felületképzés, a szigetelés és festés, az aljzatbetonozás, burkolás és vakolási munkák.

Projekt elszámolható összköltsége: 24.751.136.- Ft
Igényelt elszámolható támogatás: 14.850.675.- Ft
Az első ütemben: 8.425.377.- Ft, elszámolható költség került benyújtásra kifizetési kérelemhez.
A második ütemben: 6.425.298 Ft támogatás került elszámolásra, és ezzel meg valósult a 14.850.675 Ft támogatással történő elszámolás, ahol a projekt teljes összege a 24.751.137 Ft – volt, 60 %- os támogatási intenzitás mellett.

A második ütemben kialakítás került a térburkolat és eleget tettem a részleges akadálymentesítés feltételének is akadálymentes parkolók kialakításával. Beszerzésre kerültek a bútorok (franciaágy, heverő, étkező asztal, székek, stb. Valamint fűnyíró, szárítógép is.) A legnagyobb értékű eszközbeszerzés ezek közül az MTD 96 fűnyírótraktor volt bruttó 533. 000 Ft értékben. Pihenő helyként szolgál a szintén ezen támogatási összegből kialakításra került Filagória, wellness szolgáltatást tudok nyújtani a jakuzzival valamint az infraszaunával. Mind a két eszköz kiváló minőségben került beszerzésre. Tájegységre, népcsoportra jellemző kis bemutatósarkot alakítottam ki, a régi világ használati eszközeiből és szőtteseiből, amiket még nagyanyáink, dédanyáink készítettek és használtak. Együttműködve helyi termelővel megtalálható Csikász Zoltánné nagyvisnyói méhész mézeinek kínálata a vendégházban, névjeggyel, szórólappal, a hölgy a székhelyén szintén kihelyezte a Vendégházam ismertetőjét és a névjegykártyámat. Másik együttműködési megállapodásom Fehér Róbert egyéni vállalkozóval került megkötésre, szintén nagyvisnyói vállalkozás, húsáru termékeit élelmiszerbiztonsági okokból kihelyezni szálláshelyemen nem lehetett, de ismertetőjét, szórólapját jól látható helyre kiraktam. A vállalkozó a szálláshelyem szórólapját, névjegykártyámat a boltjában szintén kirakta. Megvalósult a több mint 10 % zöldfelület növelés, szépítve ezzel a vendégház környezetét. Az építési munkálatokat az előírásnak megfelelően műszaki ellenőr felügyelte, és vezette a szükséges Építés és felmérési naplókat. A beszerzett eszközök tárgyi eszköznyilvántartásba, leltárba lettek véve, és azonosító számmal láttam el azokat. Reklám tevékenységben 2 db PPC reklámfiók beállítása, PPC hirdetés elkészítése és menedzselése, 200.000 db keresési és további 800. 000 db display hálózat béli megjelenést biztosítása a Google Adwords/Facebook rendszerben.

Nagyvisnyó, 2021.11.30.
Fónagy Enikő Krisztina sk.