Nyitott porta kezdeményezés

A 6 éve sikeresen futó Észtországi „Open Farm Day” kezdeményezés mintájára a LEADER Egyesületek Szövetsége (LESZ) hozzáfogott, hogy 2021. júliusban megszervezze Magyarországon a „Nyitott Porták Napja” akciót a LEADER egyesületek közreműködésével.

A Nyitott Porták Napja kezdeményezésben részt vevő gazdaságok, helyi termék előállítók és kézművesek ezen a napon megnyitják kapuikat az érdeklődők, vendégek, családok számára. A résztvevő helyszínek például gazdaság bemutatóval, termék vásárlási lehetőséggel, kóstolással, falusi vendégasztallal, állatsimogatóval, kézműves foglalkozással stb-stb. várják a látogatókat.

Az Észak Hevesi 33 Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület is csatlakozni kíván ezen kezdeményezéshez, ezért kérjük, aki rész kíván venni a Nyitott porták programban, és szeretné megmutatni gazdaságát, helyi termékeit, ismertségének növelése, és vevő körének bővítése céljából, jelen levél mellékleteként megküldött „Előzetes jelentkezési lapot” kitöltve szíveskedjék visszaküldeni.

A kezdeményezés országos, ezért 2021- ben az országos médiában (Tv, sajtó, netes hirdetések, programajánló) kerül meghirdetésre, propagálásra, minden résztvevő, a kezdeményezés honlapján külön- külön meg fog jelenni. Az összefogás és a megvalósítás mértéke igen nagy léptékű, ezért javasoljuk aki teheti, vegyen részt benne, és jelezze számunkra részvételi szándékát, legkésőbb 2020. december 31- ig!

Nyitott porták kezdeményezés Jelentkezési lap - Nyitott porták kezdeményezés