Hétvégén került megrendezésre az Észak Hevesi 33 Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület megrendezésében az első „Turizmus és Helyi termék kiállítás és vásár” hagyományőrző céllal.

Hétvégén került megrendezésre az Észak Hevesi 33 Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület megrendezésében az első „Turizmus és Helyi termék kiállítás és vásár” hagyományőrző céllal.
A rendezvényen 31 kiállító mutatta be minőségi termékét és színvonalas szolgáltatását. A látványos kavalkádban helyet kaptak: lekvárfőzők, házi szörpkészítők, tejtermékesek, dekoratőrök képviseltették magukat olyan turisztikai szervezetek, mint például Szilvásvárad Önkormányzatának Idegenforgalmi szekciója, Mátrát képviselő turisztikai szervezet, Heves Megyei Falusi Turizmus Egyesület. Megjelent az Agrárkamara és a Nemzeti Vidékfejlesztési Hálózat képviselete is. Kiállításunkon részt vett Pétervására elismert írója Szabó József. Örömünkre szolgált, hogy elfogadta meghívásunkat térségünk két kiemelt gyógyhelye: Bükkszékfürdő, valamint a Mátraderecskei Mofetta. Izgalmas bemutatóval érkezett az Aranykard Kulturális és Hagyományőrző Egyesület. Kiállítóink között megtalálhatóak voltak frekventált turisztikai településeken működő minőségi szálláshelyek Szilvásváradtól egészen Parádsasvárig. A kiállítás megnyitóján Eged István, Pétervására Város Polgármestere, aki egyben az Egyesület elnöke is köszöntő beszédet mondott ahol kiemelte, hogy a hasonló rendezvényekre nagy szüksége van a térségben működő szolgáltatóknak helyi termelőknek, hogy az általuk kínáltakat minél szélesebb körben megismertethessék. A megnyitót követően a látogatók délután fél négyig tekinthették meg a főtéri rendezvényt, melynek során tombolahúzás keretében számos értékes hasznos ajándék került kisorsolásra, délután négy órától került sor a Szántó Vezekényi István Művelődés Házában a rendezvényhez kapcsolódó Vidékfejlesztési Fórum megtartására, ahol körünkben üdvözölhettük Kocsis Adriánt az Agrárminisztérium Irányító Hatóságának szakreferensét, aki bemutatta az irányító hatóság működését és feladatát, valamint ismertette az elkövetkezendő időszak várható támogatási forrásait. Ezt követően Báryné Panyi Adrienn az Egyesület munkaszervezetének vezetője tájékoztatta a jelenlévőket a munkaszervezet feladatairól, céljairól, az elmúlt időszak nyertes pályázatairól, várható támogatási kiírásokról. A rendezvény szervezését és lebonyolítását a munkaszervezet dolgozói valósították meg: Báryné Panyi Adrienn, Huszár Beáta, Szincsák Anna Csilla, és külön köszönettel tartozunk Báry Gergelynek az egész napos szabadtéri – beltéri hangosításért és a háttérzene szolgáltatásáért. Bízunk abban, hogy jövőre ugyanilyen színvonalon, még több kiállítóval, hasonlóan jó hangulatú kiállítást tudunk szervezni.