Közösségo online értékesítés kistermelőknek

Június 2. –án (kedden) 18.00-19.30-ig online webinárt tartunk – ’ KÖZÖSSÉGI ONLINE ÉRTÉKESÍTÉS KISTERMELŐKNEK’ címmel – melyen két bevásárlóközösség szervezőjével és néhány ezekben résztvevő termelővel lehet majd beszélgetni ennek az értékesítési csatornának az előnyeiről és nehézségeiről.

Az esemény bevezetés a témába, melyen mindenkit szeretettel várunk, de első sorban olyan termelők számára ajánljuk, akik új értékesítési lehetőségek iránt érdeklődnek, de még nem szállítanak bevásárló közösségnek.

A facebook esemény linkje (ha jelzed a részvételed, azzal segíted a szervezést, ugyanitt előzetesen kérdéseket is feltehetsz a témában): https://www.facebook.com/events/2698452367057396/

Ha az alábbi linken megadod az e-mail címedet, elküldjük neked utólag a Webinár felvételét, az előadásokat egy, a témában összeállított információs csomagot és értesítünk a további akciókról. Ugyanitt szintén lehet kérdéseket feltenni: https://forms.gle/ZxchbYyqgDUuJhrQ9

Az esemény részletei:

Bár a vírus elleni védekezés első szakasza véget ért, úgy tűnik, sok minden hosszú időre megváltozott. Sokan kerültek nehéz helyzetbe, de az új helyzet a változásra, fejlődésre is
lehetőséget teremtett, többek között a helyi élelmiszer frontján is. A kérdőívek eredményeinek feldolgozása és az első akciótervezés eredményeképp több közös cselekvési lehetőséget határoztunk meg. Ezek egyike egy webinárium-sorozat a termelők aktuálisan legfontosabb problémái, legnagyobb kérdései mentén.

A jövő héten az online értékesítési lehetőségek, bevásárlóközösségek témájáról beszélgetünk. Ez a csatorna nagyon jól vizsgázott a válság, a bezárkózás idején. A kérdőívekre adott válaszok alapján viszont úgy tűnik, hogy sok termelőnek ez ismeretlen terület, sok a kérdőjel és a bizonytalanság a téma kapcsán. A webinárra felkértünk a téma két ismert szakértőjét/művelőjét, hogy mutassák be a bevásárlóközösségek előnyeit a termelők számára. Olyan termelők is velünk lesznek, akik már részt vesznek hasonló kezdeményezésekben, és szívesen megosztják tapasztalataikat az együttműködésről.

A beszélgetés a ZOOM programban, virtuálisan zajlik majd. Ehhez érdemes a ZOOM-ot letölteni a számítógépedre vagy a telefonodra előzetesen. Kérdezni lehet előzetesen (lásd fentebb) valamint a webinár folyamán írásban (chaten) és szóban is. Minden kérdésre igyekszünk válaszolni.

A beszélgetés résztvevői:

Zalatnay László, a Nyíregyházi Kosár Egyesülettől, aki hosszú évek óta főszervezője egy sikeres bevásárló-közösségnek, mely a vírus időszakához is képes volt alkalmazkodni, valamint régóta dolgozik a hazai kosárközösségek összekötésén.

Polgár Balázs, a Vedd Együtt-től, aki egy sikeres online értékesítési rendszert üzemeltet, pop-up termelői vásárokat szervez, mely számos termelő számára jelentett segítséget a vírus idején is.

Nemes Gusztáv (moderátor), társadalomkutató, vidékfejlesztő, a ’Helyi élelmiszer Korona idején’ akció elindítója.

2-3 meghívott termelő -(felkérés alatt).

 

Várunk szeretettel, üdvözlettel,

Nemes Gusztáv, mint kezdeményező
Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont
Kislépték Egyesület
LEADER Egyesületek Szövetsége – LESZ
Mindenegyüttmegy Egyesület
PTE BTK Néprajz – Kulturális Antropológia Tanszék
ME BTK KVAT
CORVINUS Egyetem Agrárgazdasági Tanszék
Nyíregyházi Kosárközösség
Magyar Permakultúra EgyesületVeddEgyütt