Észak-Hevesi Helyi Termék Kataszter

A konzorciumvezető Tarnalelesz Községi Önkormányzat irányításával jelenleg megvalósítás alatt áll a „Foglalkoztatási együttműködés Észak-Hevesben” című, TOP-5.1.2-15-HE1-2016-00003 kódszámú projekt. A projekt célja egy olyan működő helyi paktum létrehozása Heves megye Északi térségében, melynek segítségével a munkaerő-piaci igényeket figyelembe véve a projekt által lefedett terület foglalkoztatási helyzete ténylegesen javulhat.

A paktum által lefedett észak-hevesi térség falusias jellegéből adódóan a lakosok nagy része foglalkozik helyi termékek előállításával, különböző hagyományos helyi mesterségekkel. Egy-egy helyi termék és helyi szolgáltatás esetében várhatóan jelentős eredményt lehet elérni egy térség gazdasági kiszolgáltatottságának csökkentése, a lakosság anyagi helyzetének javulása és a foglalkoztatás növelése terén. Mindezek érdekében a TOP-5.1.2-15-HE1-2016-00003 kódszámú projekt keretében a helyi termék- vagy szolgáltatásfejlesztéshez kapcsolódó tevékenység során helyi termék, illetve helyi mester, mesterség elektronikus kataszterének kialakítására került sor. Az elektronikus kataszter kialakítása során egy weboldal került létrehozásra, amelyen az Észak-hevesi térségben elérhető termékek és hagyományos mesterségek kerülnek bemutatásra szöveges és képi anyaggal és a különböző elérhetőségek feltűntetésével.

Célunk, hogy a kataszter segítse a térségben élőket és a térség iránt érdeklődő látogatókat abban, hogy helyben termelt, egyedi és kiváló minőségű termékekhez juthassanak, hozzájárulva ezzel a környezeti fenntarthatóságához és a helyi gazdaság fennmaradásához, a hagyományok ápolásához.

Bízunk abban, hogy a helyi termelők és mesterek munkáját is segíteni tudjuk a kataszterben történő megjelenés lehetőségével. A KATASZTERBEN TÖRTÉNŐ MEGJELENÉS INGYENES ÉS TÉRÍTÉSMENTES, így számukra nem jelent semmiféle költséget és kötöttséget.

Kérjük segítségét és közreműködését abban, hogy amennyiben a csatolmányban található települések (mely a hivatkozott projekt illetékességi területét mutatja) bármelyikén tevékenykedik az Észak Hevesi 33 Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület látókörében lévő helyi termelő vagy mester, az ő részére legyen kedves továbbítani jelen levelünket.

AMENNYIBEN FELKELTETTÜK A TÉRSÉGBEN ÉLŐ HELYI TERMELŐK ÉS MESTEREK FIGYELMÉT ÉS SZERETNÉNEK A KATASZTEREN MEGJELENNI, LEHETŐSÉG VAN VAGY KÖZVETLENÜL A HONLAPON REGISZTRÁLNI, VAGY A CSATOLMÁNYKÉNT TALÁLHATÓ ADATLAP (EZEN LEGYENEK SZÍVESEK MEGADNI AZOKAT AZ INFORMÁCIÓKAT, AMELYEKET A TERMÉKÉVEL KAPCSOLATOSAN A KATASZTEREN MEGJELENTETNI SZERETNÉNEK) VISSZAKÜLDÉSÉVEL.

AZ ÉSZAK-HEVESI HELYI TERMÉK KATASZTER ELÉRHETŐSÉGE: