Monitoring adatszolgáltatásra vonatkozó Irányító Hatósági közlemény!

A Közlemény Internetes elérhetősége:
https://www.palyazat.gov.hu/az-emva-irnyt-hatsg-kzlemnye-az-eurpai-mezgazdasgi-vidkfejlesztsi-alapbl-finanszrozott-egyes-tmogatsokhoz-kapcsold-monitoring-adatszolgltatsi-ktelezettsgre-vonatkozan

Az EMVA Irányító Hatóság Közleménye az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból finanszírozott egyes támogatásokhoz kapcsolódó monitoring adatszolgáltatási kötelezettségre vonatkozóan

2017 február 24.
Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) nyújtandó vidékfejlesztési támogatásról és az 1698/2005/EK tanácsi rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló az Európai Parlament és a Tanács 1305/2013/EU rendeletének VII. címe rendelkezik a monitoring – és értékelési rendszer létrehozásáról. A rendszer célja, hogy pontos adatok álljanak rendelkezésre a vidékfejlesztési politika terén elért eredmények bemutatásához, a vidékfejlesztési politikai beavatkozások hatásainak, eredményességének értékelésére, hozzájáruljon a vidékfejlesztés célzottabb támogatásához és a közös tanulási folyamatokhoz. A fenti célok megvalósítása érdekében a vidékfejlesztési intézkedések keretében nyújtott támogatások kedvezményezettjei kötelesek az irányító hatóság részére valamennyi olyan – különösen a meghatározott célkitűzések és prioritások elérésére vonatkozó – információt eljuttatni, melyek szükségesek a programok monitoringjához és értékeléséhez.

Az EMVA Irányító Hatóság tájékoztatja a Tisztelt Pályázókat, hogy a 2014-2020 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet 180. § (1) bekezdése értelmében a Vidékfejlesztési Program (továbbiakban: VP) egyes felhívásaihoz kapcsolódó monitoring adatszolgáltatási kötelezettséget a záró kifizetési igénylés keretében illetve a projektmegvalósítást követő fenntartási időszakban szükséges teljesíteni.

A záró kifizetési igénylés benyújtásával a projekt megvalósulását követően szakmai beszámoló keretében kell beszámolni a projekt szakmai megvalósításáról, a támogatási kérelemben vállaltak teljesítéséről.

A projektmegvalósítást követő fenntartási időszakban évente, fenntartási jelentés benyújtásával teljesíthető az adatszolgáltatás.

A záró kifizetési igénylés illetve a fenntartási jelentés keretében adatszolgáltatási kötelezettséggel érintett adatok pontos leírására az Irányító Hatóság 2017. I. negyedévében monitoring tájékoztatót jelentet meg a www.palyazat.gov.hu oldalon valamennyi érintett felhíváshoz kapcsolódóan.

A 2007-2013 programozási időszakhoz kapcsolódó Új Magyarország Vidékfejlesztési Programból (ÚMVP) támogatásban részesült ügyfelek számára a monitoring adatszolgáltatási kötelezettség szabályai nem változtak!
Kapcsolódó pályázatok

Vidékfejlesztési Program (VP)